SISTEME DE FATADE

Sistem de fatada cu prindere vizibila - A.G.V.

Sistem de fatada cu prindere vizibila

Sistemul A.G.V.

Primul sistem lansat vreodata de Marazzi, ramane o alegere foarte populara datorita simplitatii si accesibilitatii sale. Piesele de pe fata exterioara sunt sustinute de carlige din otel inoxidabil tip AISI3I6Ti, intr-o configuratie standard - pentru patru placi sau intr-o configuratie de baza - pentru doua placi - si sunt nituite pe o structura de suport din sectiuni verticale de aluminiu extrudat. Acestea sunt fixate pe perete folosind cleme de fixare dispuse la distante prestabilite care tin cont de dimensiunea placii. Sistemul A.G.V. poate fi folosit atat pentru suprafete plane cat si pentru suprafete verticale si chiar pentru cele in panta sau curbate (poligon). Dimensiunile standard ale placilor folosite sunt 60x120 cm, 60x60 cm si 30x60 cm, toate acestea putand forma suprafete patrate. Pot fi folosite si alte marimi prin taierea la dimensiunile standard.

Sistem de fatada cu prindere ascunsa - A.G>S.

Sisteme de fatade cu prindere ascunsa

Sistemul A.G.S.

Acest sistem a fost urmatorul pas in dezvoltarea fatadelor ventilate si este o solutie ideala in cazul in care aspectul final dorit al stratului de acoperire impune cat mai putine constrangeri tehnice posibil. O serie de carlige cu sectiunea in forma literei "c" sunt montate pe partea din spate placilor si fixate cu suruburi ancora speciale, care se fixeaza in gauri conice, realizate printr-un proces de macinare cu jutorul unor scule cu varf de diamant. Placa este apoi fixata pe infrastructura portanta, o retea de canale orizontale, a caror sectiune corespunde cu cea a carligelor fixate pe placi, si a montantilor verticali. Montantii sunt realizati din sectiuni de aluminiu conectate la peretele exterior al cladirii cu cleme de fixare unghiulare din aluminiu. Simplitatea extrema a sistmului A.G.S. permite acomodarea cu usurinta la orice fel de detaliu, inclusiv colturi si cadre de usi si ferestre. Dimensiunile compatibile sunt aceleasi ca si pentru sistemul A.G.V.: 60x120 cm, 60x60 cm si 30x60 cm, din nou patrate, si alte dimensiuni realizate prin taiere.

Sistemul Sika Tack® Panel

Sistemul Sika Tack® Panel

Sistemul Sika Tack® Panel.

Aceasta tehnologie foloseste adezivi de inalta performanta de ultim generatie ultima generatie utilizati in industria de constructii. Placile sunt fixate pe acelasi tip de infrastructura cu montanti verticali ca la sistemul A.G.V., utilizand un adeziv poliuretanic. Principalul avantaj al acestui sistem este eliminarea oricarei fixari mecanice, devenind astfel deosebit de accesibila. Este extrem versatila si este compatibila cu principalele materialele utilizate pentru placari exterioare: gresie portelanata, ciment fibros, aluminiu si laminate.

Sistem de fatada lipita - safety clip

Sistem de fatada lipita - safety clip

Sistemul de fatada lipita - safety clip

In ultimii ani, placarea termica a devenit tot mai raspandita in Europa, din cauza cresterii cerintelor legale si tehnice pentru a asigura confortul termic atat in constructiile noi cat si in renovari. Izolatia cladirilor de orice forma este primul pas pentru a asigura reducerea fluxurilor de energie si consumul in orice cladire, si se traduce intr-un confort imbunatatit pentru utilizatori si economii financiare ca urmare a consumului de energie mai mic pentru a incalzi sau a raci interiorul.

Sistemul de placare termica utilizand placi Maximum, schimba stratul exterior al sistemelor de placare conventionale care au finisaje minerale, dar adauce imbunatatiri cu stratul de finisare in placi subtiri de gresie portelanata. Sistemul de placare termic presupune instalarea unei placi de gresie portelanata de 6 mm grosime peste un strat izolator termic.

Sistemul propus necesita un suport rezistent mecanic, proiectat folosind un sistem de montaj cu panouri izolante EPS sau XPS (polistiren expandat sau polistiren extrudat), cu rezistenta mecanica mare la tractiune si compresie si modul de elasticitate scazut, capabile sa sustina greutatea si stress-ul generate de placari si de dilatarea termica.